Politicienii nostri nu se lasa! Cu toate tunurile pe justitie!

8 ianuarie 2014 by: Anca

Asaltul impotriva justitiei continua. Ieri am aflat din presa ca 9 deputati PC, in frunte cu doamna Maria Grapini, ministru delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism, la solicitarea sefului sau cu multe dosare penale pe rol, Dan Voiculescu, au cerut ministrului Justitiei sa precizeze care este „stocul de dosare mai vechi de un an de la data inceperii urmaririi penale” si care vizeaza „persoane expuse politic”.

Acest document nu reprezinta altceva decat o petitie impotriva actului de justitie care are drept scop intimidarea procurorilor. In mod normal, daca doamna Grapini ar fi dorit sa afle detalii in acest sens, in baza legii 544, ar fi trebuit sa trimita solicitarea direct catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si nicidecum catre ministerul Justitiei. Evident ar fi primit un raspuns prin care sa i se reaminteasca despre caracterul nepublic al cauzelor penale.grapini

Dar acest demers facut in luna septembrie avea un alt scop. Ministerul Justitiei ar fi trebuit sa accepte solicitarea deputatilor PC si sa transmita mai departe cererea catre procurorul general, care astfel ar fi primit un semnal de alarma venit din partea Guvernului, pe principiul: “aveti grija cu dosarele pe care le instrumentati”. Drept dovada, la scurt timp deputatul PC, Gheorghe Coman a fost prins in flagrant, luand mita.

Doamna ministru Grapini , care este si deputat de Timis, nu avea niciun motiv sa faca o astfel de solicitare complet deplasata catre ministerul Justitiei. In calitatea dumneai ar fi trebuit sa ceara statistici legate de IMM-uri, de turism , sa caute solutii pentru dezvoltarea acestor zone si nicidecum sa se intereseze de dosarele penale aflate pe rol. Un astfel de comportament este inacceptabil si nu reliefeaza altceva decat faptul ca dumneai reprezinta doar un instrument prin care penalii din lumea politica incearca blocarea actului de justitiei.

Filed under: Politica
Etichete:, ,

Comments are closed.